Uçuşunuz iptal olursa ne yapmalısınız?



Uçuşunuz iptal edildiğinde gerçekten sinir bozucu bir deneyim olabilir. Seyahatinizi haftalarca hatta aylardır planlıyor olabilirsiniz ve şimdi her şey mahvolmuştur. Bu yazıda, uçuşunuz iptal olursa ne yapmanız gerektiğine dair bazı ipuçları vereceğiz. İptal edilen bir uçuşun stresini en aza indirmek için seyahat düzenlemelerinden kalacak yer bulmaya kadar bilmeniz gereken her şeyi ele alacağız. Umarız bu yazıyı okuyarak olabildiğince çabuk iyileşebilir ve bir sonraki seyahatinizi planlamaya başlayabilirsiniz.



1. Uçuşunuz iptal edildiğinde


Uçuşunuz iptal edilirse, çok stresli bir deneyim olabilir. Uçuşunuz iptal olursa yapmanız gerekenler:


1. Havayolu şirketinizle iletişime geçin. Çoğu havayolu şirketi sizin için geri ödeme veya yeniden rezervasyon teklifinde bulunur.


2. Otelinizle iletişime geçin. Bir otelde rezervasyonunuz varsa, muhtemelen odanızı sizin için yeniden rezerve edebileceklerdir.


3. Araç kiralama şirketinize başvurun. Bir araç kiralama şirketinde rezervasyon yaptırdıysanız, büyük olasılıkla aracınızı sizin yerinize yeniden rezerve edebilirler.


4. Tur şirketinize başvurun. Planlanmış bir turunuz varsa, büyük olasılıkla turunuzu sizin için yeniden rezerve edebilirler.


5. Seyahat acentenizle iletişime geçin. Düzenlenmiş bir seyahat paketiniz varsa, büyük olasılıkla paketinizi sizin için yeniden rezerve edebilirler.


6. Aileniz ve arkadaşlarınızla iletişim kurun. Herhangi bir ulaşım planınız yoksa, aileniz ve arkadaşlarınız size yardımcı olabilir.


7. Acil servisle iletişime geçin. Acil servislere ihtiyacınız varsa, size yardımcı olabilirler.



2. Seyahat sigortanız iptalleri karşılamıyorsa ne yapmalısınız?


Uçuşunuz iptal olursa, yapmanız gereken ilk şey seyahat sigortası sağlayıcınızla iletişime geçmektir. Seyahat sigortası satın aldıysanız, size yardımcı olabileceklerdir. Ancak henüz seyahat sigortası satın almadıysanız, iptalleri kapsayan bir seyahat sigortası poliçesi bulmanız mümkün olabilir.

Seyahat sigortası satın aldıysanız, size yardımcı olabileceklerdir. Ancak henüz seyahat sigortası satın almadıysanız, iptalleri kapsayan bir seyahat sigortası poliçesi bulmanız mümkün olabilir.

Seyahat sigortası sunan bir kredi kartınız varsa, iptalleri kapsayan bir poliçe de bulabilirsiniz. Seyahat sigortası satın aldıysanız, size yardımcı olabileceklerdir. Ancak henüz seyahat sigortası satın almadıysanız, iptalleri kapsayan bir seyahat sigortası poliçesi bulmanız mümkün olabilir.



3. Uçuşunuz iptal edilirse nasıl para iadesi talep edebilirsiniz?


Uçuşunuz iptal edilirse, geri ödeme hakkınız olduğunu bilin. Havayolları, bir uçuşun orijinal kalkış saatinden sonraki üç saat içinde veya uluslararası uçuşlar için sekiz saat içinde iptal edilmesi durumunda geri ödeme yapmak zorunda değildir. Ancak, birçok havayolu bu süreler içinde iptal edilen uçuşlar için para iadesi sunmaktadır.

Para iadesi almak için önce havayoluyla iletişime geçmeniz gerekir. Havayollarının bunun nasıl yapılacağına ilişkin özel talimatları olabilir, bu nedenle havayolunuzun hüküm ve koşullarındaki ince yazıları okuduğunuzdan emin olun.

Havayoluyla iletişime geçtikten sonra, biniş kartınız veya biletiniz gibi uçuş iptalinizin kanıtını sağlamanız gerekir. Uçuşunuzun neden iptal edildiğine dair belgeler de sağlamanız gerekebilir.

Seyahat sigortası poliçeniz varsa, sigorta şirketiyle de iletişime geçtiğinizden emin olun. Birçok havayolu, geri ödeme yapmak için sigorta şirketinden belge talep edecektir.



4. Başka bir ülkede mahsur kalırsanız ne yapmalısınız?


Uçuşunuz iptal olursa paniğe kapılmayın. İşte bu zor durumu atlatmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu.


Uçuşunuz iptal edilirse ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeyseniz, para iadesi, ücretsiz otel veya kiralık araba için uygunsunuz. Yabancı bir ülkeye seyahat ediyorsanız, seyahat seçenekleriniz hakkında bilgi için lütfen elçilik veya konsolosluğa danışın.


Uçuşunuz iptal edildiyse ve Amerika Birleşik Devletleri'nde değilseniz, seyahat seçenekleriniz hakkında bilgi için lütfen en yakın konsolosluk veya elçiliğe danışın. Lütfen bazı ülkelerin vizesiz seyahat konusunda daha katı kurallara sahip olduğunu unutmayın.


En önemli şeyin bir planınız olduğunu unutmayın. Acil bir durumda pasaportunuzu, biletlerinizi ve diğer gerekli belgeleri yanınızda bulundurduğunuzdan emin olun. Ayrıca, kiralık bir araba almanız gerekebileceği ihtimaline karşı yanınızda nakit para, atıştırmalıklar, su ve dolu bir benzin deposu olduğundan emin olun.



5. Uçuşunuz iptal olursa nasıl hayatta kalırsınız?


Uçuşunuz iptal edilirse, durumu en iyi şekilde değerlendirmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Her şeyden önce, geri ödeme alıp alamayacağınızı veya daha sonraki bir tarihe transfer edip edemeyeceğinizi öğrenmek için seyahat acentenizle iletişime geçin. Biletlerinizi Expedia veya Orbitz gibi bir üçüncü şahıs sitesi üzerinden satın aldıysanız, onlar da size yardımcı olabilir.

Biletlerinizi bir seyahat acentesi aracılığıyla satın aldıysanız, onlar da size yardımcı olabilir. Ancak, birçok seyahat acentesinin altı günden fazla kalan uçuşlar için para iadesi veya transfer yapmama politikası vardır.

Biletlerinizi doğrudan havayolundan satın aldıysanız, çoğu havayolu 24 saatten fazla kalan uçuşlar için para iadesi veya transfer yapmaz.



6. Otelinizde oda yoksa ne yapmalısınız?


Uçuşunuz iptal olursa, seyahat acentenizle hâlâ iletişimde kalabileceğinizi ve başka düzenlemeler yapabileceğinizi bilmeniz önemlidir. Havayolları genellikle gelecekteki seyahatler için kredi sunar. Otelinizin hiç odası yoksa Airbnb, VRBO veya başka bir kısa süreli kiralama sitesine bakmayı düşünebilirsiniz.

Bir grupla seyahat ediyorsanız, birbirinizle koordine etmek ve herkesin alternatif konaklama yerlerinden haberdar olduğundan emin olmak iyi bir fikirdir. Seyahatinizi iptal etmek gerçekten zor olabilir, ancak bir planınızın olması ve mümkün olduğunca hazırlıklı olmanız önemlidir.



7. Uçağınız rötar yaparsa ne yapmalısınız?


Uçuşunuz iptal edilirse, henüz tehlikeden çıkmış sayılmazsınız. Havayolları genellikle sizi daha sonraki bir uçuş için yeniden rezerve eder, ancak bir ücret farkı ve potansiyel rahatsızlık ücretleri ödemeniz gerekebilir. Uçağınız rötar yaparsa, muhtemelen para iadesi, yemek veya otel konaklama hakkınız vardır. Ancak, havayolları bu avantajlar için giderek daha fazla ücret almaktadır.

Uçuşunuz, kötü hava koşulları gibi kontrolünüz dışındaki nedenlerle iptal edilir veya ertelenirse, havayolundan para iadesi, yemek veya otel konaklaması alabilirsiniz, ancak rahatsızlıktan dolayı tazminat alma hakkınız da olabilir. tatil planlarınızdaki bir değişiklik gibi.

Seyahat söz konusu olduğunda, ortaya çıkabilecek her duruma hazırlıklı olmak her zaman iyi bir fikirdir. Bu şekilde, seyahatinizden en iyi şekilde yararlanmak için uygun adımları atabilirsiniz.



8. Vizeniz gelmezse ne yapmalısınız?


Uçuşunuz iptal olursa, mümkün olan en kısa sürede seyahat acentenizle iletişime geçtiğinizden emin olun. Vizeniz gelmezse, başka seyahat düzenlemeleri yapmanız gerekecektir. Ayrıca gideceğiniz ülkenin büyükelçiliği veya konsolosluğu ile iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz.

Bazı durumlarda, onaylanmış bir rezervasyonunuz varsa, gelecekteki seyahatiniz için para iadesi veya kredi alabilirsiniz. Ancak, seyahatiniz henüz onaylanmadıysa, herhangi bir şey yapmadan önce rezervasyonunuz onaylanana kadar beklemeniz gerekebilir.


Başka sorularınız varsa seyahat acentenize veya seyahat ettiğiniz havayoluna danışın.



9. Çevrimiçi dolandırıcılığın kurbanıysanız ne yapmalısınız?


Uçuşunuz iptal olursa en kötüsüne hazırlıklı olun. İptal edilen uçuşlar genellikle büyüyen bir sorun olan çevrimiçi dolandırıcılığın kurbanı oluyor. FBI'a göre, çevrimiçi dolandırıcılık ABD ekonomisine her yıl 400 milyar dolardan fazlaya mal oluyor.

Yerinde bir B Planınız olduğundan emin olun. Uçuşunuzu iptal etmeniz gerekirse, seyahat için gidilecek kişilerinizi ayarlayın. Geri ödeme alamıyorsanız, seyahat sigortası satın aldığınızdan emin olun.

Çevrimiçi dolandırıcılığın kurbanıysanız geri ödeme alabilirsiniz, ancak bu biraz zaman alabilir. Ayrıca bir seyahat sigortası poliçesi de alabilirsiniz.



10. Havayolu müşteri hizmetleriyle nasıl başa çıkılır?


Uçuşunuz iptal edilirse, durumu en iyi şekilde değerlendirmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. İlk olarak, mümkün olan en kısa sürede havayoluyla iletişime geçmeye çalışın. Bu şekilde, en azından size iptal için bir neden verilir ve para iadesi veya uçuş kuponu almanız mümkün olabilir.

Havayoluna ulaşamıyorsanız, seyahat acentenize ulaşmayı deneyin. Bir otel veya başka bir ulaşım şekli bulmanıza yardımcı olabilirler.

Kimseye ulaşamıyorsanız, en yakın havalimanı ofisine gidin ve yardım isteyin. Size yardımcı olabilecek biriyle bağlantı kurmanızı sağlayabilirler.

Ne yaparsanız yapın, şoka veya paniğe kapılmayın. Havayolları genellikle çok anlayışlıdır ve mümkün olduğunca sizinle birlikte çalışır. Sadece sabırlı olun ve olumlu bir tutum sergilemeye çalışın.





Uçağınız iptal olursa ne yapacağınızı anlatan blog yazımızı umarız beğenmişsinizdir. Ne yazık ki bazen kötü şeyler oluyor ve uçuşlarımız iptal oluyor. Bu gönderide, uçuşunuz iptal edildiğinde sahip olduğunuz farklı seçenekleri özetledik. Ayrıca, durumla nasıl başa çıkılacağına dair birkaç ipucu da ekledik. Bu gönderinin yardımcı olduğunu umar, uçuş iptalinizle uğraşırken size iyi şanslar dileriz.


------------------------------